Среднодневните загуби на Русия във войната срещу Украйна се увеличават

...
 Среднодневните загуби на Русия във войната срещу Украйна се увеличават
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Руските среднодневни загуби са се увеличили с над 500 души на ден

 Среднодневните загуби на Русия във войната против Украйна се усилват с всяка минала година. От началото на пълномащабното навлизане броят на жертвите се е нараснал с над 500 души дневно, написа в обява на английското министерство на защитата в " Екс " (доскоро " Туитър " ), представена от Укринформ. Британското ведомство се базира на данни от разузнаването.
 
В разбора се показва, че от началото на нашествието през февруари 2022 година насам съветските сили понасят приблизително по 658 жертви (убити и ранени) дневно. Всяка година междинният брой на дневните загуби (убити и ранени в бой) се усилва - от 400 през 2022 година до 693 през 2023 година и до 913 през първото тримесечие на 2024 година
 
" Това нарастване отразява продължаващата взаимозависимост на Русия от масата за поддържане на натиска върху украинските фронтови линии ", считат анализатори на разузнаването. В същото време специалистите означават, че през март междинният дневен брой на жертвите в Русия е намалял със 74 души - до 913 души дневно.
 
Британското министерство на защитата уточни, че намаляването на съветските загуби през март се дължи на по-малкото офанзиви против позиции на въоръжените сили на Украйна през последния месец.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР